Drie dagen onbezorgd genieten met je paard! Het kan bij de Drenthe Trails. Er wordt gezorgd voor drie prachtige routes door de drentse natuur die zowel voor ruiters als menners geschikt zijn. Samen ontdek je de mooiste plekjes van Drenthe. 

Denthe is niet voor niets dé paardenprovincie van Drenthe! De goed onderhouden paden en de vrij te rijden gebieden, de afwisseling van bossen, heide en grillige landschappen maakt Drenthe geschikt voor de paardenliefhebbers. Er is veel te zien en te beleven onder het rijden, zoals het prachtige Grolloërveen, hunebedden, Kamp Westerbork en het museumdorpje Orvelte. Vanaf de Boerhaarshoeve kun je te paard alle kanten op. Drie dagen lang worden er verschillende routes gereden door de afwisselende landschappen van Drenthe. De routes variëren tussen de 15 en 25 kilometer. Door middel van bordjes wordt de weg gewezen naar de mooiste plekjes in het bos. 

Programma

We hebben iedere dag een andere route met daarbij verschillende starttijden. Voor de vrijdag zetten we een route uit van ongeveer 2 uur. Op zaterdag is er een langere tocht en staan we in het bos klaar met een heerlijke lunch. Zondags kun je lekker vroeg starten en samen met de natuur ontwaken. Bij terugkomst staat een heerlijke brunch te wachten.  De starttijden zijn als volgt:

Vrijdag tussen 14.00 - 18.00 uur

Zaterdag tussen 8.00 - 12.00 uur

Zondag tussen 6.00 - 10.00 uur

Naast het rijden van de prachtige routes is er nog veel meer te beleven tijdens de Drenthe Trails. We organiseren dagelijks een aantal evenementen op het start- en finish terrein zoals workshops en clinics. Op vrijdag en zaterdag zorgen we voor een heerlijke maaltijd. Natuurlijk vergeten we de muzikale gezelligheid in de grote tent niet. Voor partners en kinderen die mee gaan is er van alles te beleven in de omgeving. Meer informatie over onze side events en het partnerprogramma vind je hier.

Prijzen

De prijs voor deelname aan de Drenthe Trails is € 75,- per ruiter en € 110,- voor een menner + groom. Dit is inclusief startbewijs voor de 3 routes en gebruik van de lunchstop op zaterdag en brunch op zondag.

Het is ook mogelijk om één of twee dagen te starten. Zaterdag en zondag is er ruimte voor ruiters die één of twee dagen willen rijden. voor €55,- rijd je de zaterdag en de zondag mee, inclusief lunch, brunch en het side-event. Voor €30,- kun je op zaterdag of zondag meerijden inclusief lunch of brunch.

Je kunt ook alvast tickets kopen voor de warme maaltijden, deze zijn € 30,- per stuk. Op vrijdag en zaterdag kun je dan gebruik maken van een heerlijk dinerbuffet.

Op het terrein zijn stallen aanwezig. De stalling kost € 75, - per paard. Dit is voor vrijdag tot en met zondag inclusief water en stro. 

Voor partners en kinderen is het mogelijk een ticket aan te schaffen voor het partnerprogramma, deze kosten € 35,- per stuk.  Dit is inclusief een fiets- of wandelroute op zaterdag met lunchstop in het bos en gebruik van de brunch op zondag. 

Inschrijven

Inschrijven kan via onze online ticketshop

Na de betaling ontvang je een e-mail met daarin je ticket(s). 

Deelnemersreglement

Voor de veiligheid van de deelnemers, paarden en omstanders hebben we een deelnemersreglement opgesteld waar iedereen zich aan dient te houden.