7 april 2014 - 

Rally te paard

Deze oriëntatierit wordt traditiegetrouw georganiseerd door de Goorechtruiters uit Hoogezand-Sappemeer. Dit jaar start de Rally Paper vanaf Pensionstal Stal Haikens te Papenvoort en de tussenstop is bij de Glamping groepstent van Boerhaarshoeve.

De Rally Paper is een oriëntatierit van ongeveer 25 kilometer voor ruiters, amazones en mencombinaties. De rit gaat over een vlak terrein, via een routebeschrijving. Bij de controleposten moeten vragen worden beantwoord en wordt het routebriefje afgetekend. Teams die zo precies mogelijk 8 km per uur rijden halen de minste strafpunten. Te snel rijden wordt gestraft met meer strafpunten dan te langzaam rijden.

Halverwege de route is er een pauzestop bij de Glamping van Boerhaarshoeve.

Er wordt gestart in teams. Een team moet minimaal bestaan uit 2 ruiters en maximaal uit 3 ruiters. Het is niet toegestaan voor ruiters om de route alleen te rijden. Het dragen van een cap is voor iedere deelnemer verplicht en ook dient er per team een mobiele telefoon te worden meegenomen.

Gestart wordt ongeveer om de 5 minuten. Voor het beste team in iedere klasse (paarden, pony's en mencombinaties) is er een leuke attentie te winnen. Het klassement wordt opgemaakt aan de hand van de antwoorden op de vragen en de tijd die de teams hebben gebruikt om de route af te leggen. Alle deelnemers krijgen een herinneringsvaantje. Na afloop is er een prijsuitreiking op de startlocatie.

De Rally Paper vindt plaats op Paasmaandag 21 april 2014. Aanmelding is niet nodig, opgave bij de start.

Start: Stal Haikens Hogeveldweg 3 9447 TW Papenvoort (Drenthe)

De pauze is bij Camping de Boerhaarshoeve te Grolloo.

Start ruiters: Tussen 8.30 en 11.00 uur.

Start mencombinaties tussen 9.30 en 11.00 uur.

Na 11.30 uur kan er niet meer worden gestart. De finish sluit om 15.25 uur.

KOSTEN: 8 EURO PER PAARD/PONY COMBINATIE 12 EURO PER MENCOMBINATIE DEELNAME OP EIGEN RISICO!