19 oktober 2012 - 

 

Paardentoeristen die een meerdaagse trektocht door Drenthe willen maken, zijn welkom in het weekend van 19 tot en met 21 oktober. Drie dagen achtereen met of zonder eigen paard  uitgezette routes rijden van locatie naar locatie.

Blokkies Um’ door de prachtige Drentse natuur en het karakteristieke landschap. Routes over zandwegen, door bossen, over heidevelden, langs vennetjes en soms ook door verstilde dorpjes die met trots hun eigen verleden uitdragen.


Zeven hippische recreatiebedrijven doen mee aan de meerdaagse, georganiseerde trektochten. Allemaal zijn ze aangesloten bij de Vereniging Paardentoerisme Drenthe (VPD) en voldoen ze aan de geldende kwaliteitsnormen op het gebied van veiligheid, dierenwelzijn, voorzieningen  en goed gastheerschap. De deelnemende bedrijven bieden onderdak aan ruiters, menners en paarden.

Gasten hebben de keuze uit drie verschillende routes. Tussen Buinen en Schoonloo is de Hunebed – Hondsrugroute uitgezet. De Drentse Bos- en Venroute loopt tussen Grolloo en Gasselte. En wie een tocht wil maken van Hoogersmilde naar Wijster of omgekeerd, kiest voor de Dwingelderveld en Drents-Friese Woldroute.

Deelnemers aan de trektochten kunnen op vrijdag 19 oktober inchecken bij het Drentse paardenbedrijf van hun keuze. Hier liggen routekaartjes klaar om de omgeving te verkennen. De volgende dag begint de tocht naar een andere locatie die zo’n 25 km verderop ligt. De bagage wordt per auto nagebracht.
Op zondag 21 oktober is de terugtocht naar de startplaats.
De deelnemende bedrijven zijn: De Otterberg (Wijster), de Reeënwissel (Hoogersmilde), Boerhaarshoeve (Grolloo), Les Chevaux (Buinen), Manege Knollegruun (Schoonloo), Manege Gasselte (Gasselte) en de Ieberenhoeve (Schoonloo). 

Met de Blokkies Um’ spelen de VPD-paardenbedrijven in op de toenemende vraag naar georganiseerde, meerdaagse trektochten. Vooral gasten met eigen paarden blijven graag wat langer in een gebied rondrijden. Standaard duren de trektochten in oktober drie dagen. Verleniging is altijd mogelijk.
Wie voor het eigen paard een annuleringsverzekering wil afsluiten, kan dat doen via deze website.

Basispakket:                                                               

 Overnachtingen met ontbijt
 Weidegang voor paarden
 Lunchpakketten
 Vervoer van bagage
 Routekaarten

Opties:

 Huren stal
 Huur paard
 Huur GPS-apparatuur en uitleg werking
 Diner
 

Voor meer informatie over de meerdaagse trektocht in oktober en de prijzen, neem contact op met:


 Manege Knollegruun, Schoonloo  info@knollegruun.nl
 Les Chevaux, Buinen    mail@leschevaux.nl
 De Otterberg, Wijster    info@otterberg.nl
 Camping de Reeënwissel, Hoogersmilde info@reeenwissel.nl
 Ieberenhoeve, Schoonloo   info@ieberenhoeve.nl
 Boerhaarshoeve, Grolloo   info@boerhaarshoeve.nl
 Manege Gasselte, Gasselte   jos.krapels@online.nl
 

Wilt u meer weten of opgeven voor de trektocht?

Genieten op de rug van het paard bij Grolloo Genieten op de rug van het paard bij Grolloo

Contactformulier
  • Wilt u meer informatie of boeken? Vul dan onderstaand formulier in.