Een unieke buitenactiviteit voor alle leeftijden rondom de dorpen Grolloo, Schoonloo, Amen Ekehaar en Papenvoort. Een leuke combinatie van schatzoeken, navigeren, jagen en verzamelen en je komt op een leuke manier alles te weten over de natuur en de cultuurhistorie van de omgeving. Je kunt het spelen in de zomer en in de winter spelen, te voet, per fiets of (gedeeltelijk) met behulp van een auto. Letterboxen is wel een hele uitdagende manier om de omgeving rond de Boerhaarshoeve te ontdekken!

de  letterbox zoeken de letterbox zoeken

Clue en Stempels

Het doel van het spel Letterboxen is om zoveel mogelijk stempels te verzamelen op je stempelkaart! 

In het gebied zijn ongeveer 50 letterboxen (roestvrijstalen kokers) in de grond verborgen, die door de deelnemers moet worden opgespoord. Met behulp van een kaart met zoekgebieden of GPS  en een clue of cryptische omschrijving ga je op zoek naar de letterbox. De clue of cryptische omschrijving heb je zeker nodig om de box binnen het zoekgebied op te sporen. Is de box eenmaal gevonden, dan kan deze worden geopend met een speciale sleutel die op alle letterboxen past.  In de letterbox hangt aan een staaldraad een unieke stempel met een plaatje dat iets s zegt over de cryptische omschrijving. Door de stempel op de stempelkaart te zetten wordt aangetoond dat je deze box gevonden hebt. Het is net zo spannend en leuk als het klinkt!

Letterboxen Rondje Grolloo

Een dagdeel actief zijn? Maar toch ook genieten van de mooie omgeving? Boek dan de letterboxenvariant ‘Rondje Grolloo’. In dit spel in groepjes van 5 of 6 personen ga je op zoek naar de 15 dichtstbijzijnde letterbox locaties in de directe omgeving en binnen een straal van 2 kilometer van de Boerhaarshoeve.
Met een grote overzichtskaart, detailkaart, lijst met clue's, stempelkussen en sleutel ga je als groep op pad. De eerste op te zoeken letterbox is verplicht. Daarna kun je als groep vrij zoeken en de beste route bepalen om binnen de gestelde tijd zoveel mogelijk stempels te bemachtigen. Een erg leuke en vooral betaalbare activiteit!

GPS-Letterboxen

In dit spel in groepjes van 5 of 6 personen ga je met behulp van een modern GPS apparaat op zoek naar de dichtstbijzijnde boslocaties in de directe omgeving binnen een straal van 2 kilometer van de Boerhaarshoeve. Letterboxen op de meest moderne manier. Met deze variant is de kaart slechts een hulpmiddel. De GPS geeft namelijk de richting naar en de afstand tot de letterbox aan.

Andere mogelijkheden met Letterboxen

  • Letterbox Dropping;  een tocht met de  trekkertram in combinatie met een Letterbox wandeling terug naar de Boerhaarshoeve
  • Letterboxen op de fiets in combinatie met Kamp Westerbork, Boomkroonpad en of Hunnebedcentrum
  • Letterboxen in combinatie met eigen invulling of activiteiten in het bos.

Vraag eens naar onze ideeën!

Contactformulier
  • Wilt u meer informatie of boeken? Vul dan onderstaand formulier in.