Grolloo is een esdorp in de provincie Drenthe. Een esdorp is een vorm van een dorp op de zandgronden in Nederland. De betekenis van Grolloo is: het groene bos. Grolloo is een schitterende wandel- en fietsgebied waar veel toeristen op af komen.

Fietsen

Drenthe is dé fietsprovincie bij uitstek! Grolloo ligt onder meer voor dit doeleinde heel centraal. Vanaf de Boerhaarshoeve fiets je zo naar het enorme fietspadennet, en even later door bossen en heidevelden. Het gebied rond Grolloo is nu voorzien van knooppunten.
Er zijn verschillende uitgezette routes. Ook zonder route kom je op de fiets zomaar altijd op leuke plekjes, waar het nog heerlijk rustig is en waar je volop van de natuur kunt genieten. Jaarlijks wordt er vanuit verschillende startplaatsen de Drentse Fietsvierdaagse georganiseerd.

Fietsen huren

Met de hele groep een dag de omgeving verkennen per fiets? Geen probleem! We zorgen dat de fietsen hier voor jullie klaar staan, opstappen en fietsen maar! 

  Prijs per dag
Kinderfiets € 6,-
Volwassen fiets € 7,-
Volwassen fiets met versnellingen € 8,-
E-bike € 17,50
ATB (inclusief helm) € 20,-

Wandelen

Voor wandelaars biedt de omgeving ontzettend veel mogelijkheden. Eindeloze wandelingen langs vennetjes en uitgestrekte heidevelden. En de fraaie zandpaden leiden door uitgestrekte naald- en loofbossen en weidse veengebieden tussen Hooghalen, Grolloo en Schoonloo.
Daarnaast zijn er ook voor de niet zo getrainde wandelaars tal van mooie plekjes praktisch naast de deur! Als je zo maar even een eindje wilt ‘kuieren’, zoals wij dat in Drenthe noemen, wandel je even door het naastliggende Grolloërholt of bijvoorbeeld de Harry Muskee’ oftewel ‘Cuby’ route.
Wandelen in Drenthe betekent dat je soms bijna niemand tegenkomt. Als je 's avonds of 's morgens vroeg gaat, heb je kans een roedeltje reeën tegen te komen.
Daarnaast loopt het veelgebruikte Pieterpad op een steenworp afstand langs de Boerhaarshoeve.