De Boerhaarshoeve biedt een aantal leuke en laagdrempelige outdoor activiteiten aan die geboekt kunnen worden in combinatie met een verblijf in één van onze accommodaties of bij een dagarrangement. De activiteiten zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen en vooral gericht op het ontdekken van de prachtige omgeving.

Letterboxen

Een unieke buitenactiviteit voor alle leeftijden! Letterboxen is een leuke combinatie van schatzoeken, navigeren en verzamelen. Je kunt het spel spelen te voet, per fiets of (gedeeltelijk) met behulp van een auto. In het gebied zijn ongeveer 50 letterboxen (roestvrijstalen kokers) in de grond verborgen. Met behulp van een kaart met zoekgebieden of een GPS apparraat  en een cryptische omschrijving ga je op zoek naar de letterbox. Is de box eenmaal gevonden dan kan deze worden geopend met een speciale sleutel. In elke letterbox hangt een  stempel met een uniek plaatje. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk stempels te verzamelen. We hebben verschillende spelvarianten om te spelen. 

Kosten: vanaf €5,- per persoon

Bushcraft Academy

Door middel van een aantal leuke kleine opdrachten en activiteiten worden een aantal basic survivaltechnieken geleerd die belangrijk zijn om te overleven in het Donkere Drenthe. Bushcrafttechnieken worden gecombineerd met het maken van een maaltijd op een eigen gemaakt vuur. Deze activiteit is vooral leuk voor kinderen t/m 12 jaar.

Kosten Bushcraft Academy inclusief Bushmeal: €17,50 per persoon

Boerderijgames

Unieke spelletjesronde met hilarische boeren spelletjes, geschikt voor alle leeftijden. Met het vakmanschap, de behendigheid en het frisse boerenverstand kom je een heel eind in deze XXL-Oudhollandse spelletjesronde in een nieuw 'Boeren-Outdoor'-jasje. De spellen 'Koebatsen', Muushouwen' en de 'Kipwip' zijn een aantal voorbeelden. De spelroute ligt op het erf van de Boerhaarshoeve.

Kosten: € 7,50 per persoon

Bössel Gooien

Dit hilarische spel speel je in groepjes tegen elkaar. Het zo ver mogelijk gooien van de ‘bossel’ is het doel. Via een vastgestelde route door een mooi stukje natuur wint de groep met het minst aantal worpen. Een leuke combinatie van wandelen en iets doen voor jong en oud.

Kosten: €3,50 per persoon

GPS Events

Met behulp van een GPS apparaat de omgeving verkennen? Boerhaarshoeve heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in het brede gebruik van de GPS techniek. We bieden diverse activiteiten aan die gebruik maken van deze techniek, bij al deze activiteiten wordt gebruik gemaakt van Garmin apparatuur. Een duidelijke en complete  uitleg van de techniek, mogelijkheden en functies van het apparaat hoort er natuurlijk bij. We hebben meerdere GPS-events voor groepen van alle leeftijden. Ook is het mogelijk een combinatie te maken van bijvoorbeeld letterboxen en GPS of een dropping met onze trekkertram.

Trekkertram

Onze trekkertram kunnen we veelzijdig inzetten! Bijvoorbeeld voor veroer naar een bezienswaardigheid in de buurt of gewoon een ritje door de prachtige omgeving. Het meeste gebruiken we de Trekkertram om onze gasten te droppen in het mooie bos. Een trekkertram dropping is heel leuk te combineren met letterboxen en/of GPS tocht.

Kosten: vanaf €5,- per persoon

Fietsen

De Boerhaarshoeve is een perfecte uitvalsbasis voor mooie fietstochten.