Er is niets leuker, eerlijker en puurder dan koken op een kampvuur. De geur van vers brood vermengd met die van een heerlijk pruttelende goulash. Eten verbroedert en samen bezig zijn met het verwerken van vers vlees, groenten en andere ingrediënten helemaal. En wat is er leuker om dit af te sluiten met een bourgondische maaltijd! 

Outdoor Cooking of Buitenkoken

Op de speciale vuurtafel(s) maken we een vuur, want dit staat centraal in deze activiteit. Met verschillende verse ingrediënten en (streek)producten ga je onder begeleiding met behulp van een duidelijk recept aan de slag. Je maakt in groepjes verschillende gerechten, van  'blikbrood' tot 'plattelandspilaf'.  Onze OutdoorChef heeft veel verschillende gerechten passend bij het seizoen en jullie wensen, een passend menu is zo samengesteld.

De werkzaamheden bestaan uit vuurmaken, snijden en marineren. Maar daarnaast ook het gebruiken van verschillende kooktechnieken en materialen zoals bijvoorbeeld; de Dutch Oven, de Rocket Stove,  het Rookbord, de Heksenketel of Bogrács en de Skillet.

En natuurlijk staat onze eigen Gulaschkanone erbij. Deze Amerikaanse veldkeuken uit de 50 er jaren, heeft jarenlang dienst gedaan in het Belgische leger.  En krijgt nu een mooie plek in het OutdoorCookingbuffet bij de Boerhaarshoeve

Een makkelijke recept:

Champignons in knoflook olie

Benodigdheden:

  • 1 knoflook
  • 200ml olie
  • 1 doos kleine champignons
  • Dutch Oven

Bereiding:

  • maak de knoflook en de champignons schoon
  • doe de olie in de Dutch Oven (hitte allen van onderen)
  • als de olie warm is doe je de knoflook er geplet in en kook deze kapot (niet te heet)
  • snij de steeltjes van de champignons.
  • smoor de champignons in de olie

Eet smakelijk!

Gulaschkanone Gulaschkanone

Groepsuitje Boeken
  • --